Stabilirea domiciliului copilului minor

Solicită ofertă gratuită

Stabilirea domiciliului copilului minor

În conformitate cu Noul Cod Civil, atunci când se stabilește custodia copiilor, stabilirea domiciliului copiilor ocupa un loc fundamental în cadrul procesului. Instanța de judecată este obligată să decidă, independent de problema custodiei, la care dintre parinți vor locui copiii.

Asemănător problemei custodiei, instanța de judecată va avea în vedere interesul superior al copiilor atunci când stabilește cu care din părinți urmează aceștia să locuiască. Dacă, insă, copiii locuiau dinainte de divorț doar cu unul din parinți, instanța va stabili domiciliul minorilor la acesta.

De asemenea, similar procedurilor de stabilire a custodiei, dacă parinții au ajuns la o intelegere pe problema domiciliului și aceasta nu încalcă interesul superior al copiilor, instanța de judecată urmează să o respecte.

De obicei , stabilirea locuinței copiilor reprezintă cel mai important obiectiv al părinților pentru ca, din punct de vedere practic, părintele cu care copiii locuiesc este cel care se va îngriji într-o proporție superioară de creșterea și educarea acestora.

Pe de altă parte, locuința copiilor este importantă și pentru ca pensia de intreținere și programul de relații personale se stabilesc în funcție de părintele cu care copiii locuiesc.

Având în vedere importanța deosebită a stabilirii domiciliului copiilor chiar și în contextul în care parinții beneficiază de custodie comună, clienții Divort Cluj se bucură de întreaga noastră expertiză și atenție pentru soluționarea favorabilă și în respectarea intereselor superioare ale copiilor.

Solicită ofertă gratuită