Recunoaștere hotărâri/Exequator

Solicită ofertă gratuită

Recunoaștere hotărâri/Exequator

Cetățenii români sau cetățenii altor state care domiciliază pe teritoriul României au nevoie ca toate informațiile de stare civilă să fie înregistrate de către autoritățile române. Este vorba de înregistrarea nașterii, înregistrarea căsătoriei, înregistrarea divorțului ori înregistrarea decesului, dacă aceste proceduri au fost efectuate inițial într-un alt stat.

În practică, cea mai des întâlnită situație este accea a unui divorț soluționat pe teritoriul altui stat. Pentru a produce efecte și în România, hotărârea străină de divorț trebuie să fie recunoscută și în România, iar procedura propriu-zisă de recunoaștere se efectuează pentru hotărâri din state care nu sunt membre ale UE de către instanțele de judecată.

În ultimii ani, numărul de solicitări pentru recunoașterea hotărârilor străine pe care Divort Cluj le-a realizat au crescut constant, astfel încât am dobândit o bogată practică în acest domeniu și suntem în măsură să le oferim clienților noștri sfaturile și asistența juridică de care au nevoie. În esență, vă putem ajuta indiferent care este înregistrarea pe care o doriți realizată.

Solicită ofertă gratuită