SPUNE-NE CE DOREȘTI ȘI UNDE

Noi te conectăm cu 27 de profesioniști din Judetul Cluj care te vor ajuta.

Pasul 1

In doar cateva minute depui o cerere. Descrie pe scurt problema si include datele de contact. Te vom suna in maxim 10 minute. Intelegerea asteptarilor tale este cheia pentru alegerea corecta.

Pasul 2

Avem acces la parteneri în câteva secunde și descrierea problemelor tale este trimisă celor din zona solicitată. Un partener te va suna pentru a solicita mai multe informații pentru a se asigura că a înțeles nevoia ta reală.

Pasul 3

Un dialog deschis și onest va duce la rezultate pozitive. Vei înțelege soluțiile oferite înainte de a lua o decizie. Alegi calitatea și prețul corect. Alegerile greșite de multe ori te costă timp suplimentar și mai mulți bani!

Avocații Divorț Cluj au experiență în cele mai importante domenii de Dreptul Familiei.

Aflați mai jos cum vă putem ajuta.

Desfacerea căsătoriei

DIVORȚ


Divorțul este metoda prin care o căsătorie se poate desface, dacă există motive temeinice astfel încât raporturile dintre soți să fie grav vătămate și căsătoria să nu mai poată continua.

Desfacerea căsătoriei în instanță

DIVORȚ ÎN INSTANȚĂ


În România, divorțul este pronunțat de către o instanță de judecată în cele mai multe din cazuri. Legislația relevantă în materie este compusă din Noul Cod Civil și din Codul de Procedură Civilă.

Desfacerea căsătoriei prin acord

DIVORȚ PRIN ACORD


Divorțul prin acord reprezintă o soluție de desfacere a căsătoriei prin care, în fața instanței de judecată, soții își exprimă acordul pentru divorț.


Desfacerea căsătoriei cu copii

DIVORȚ CU COPII MINORI


O situație des întâlnită este aceea în care soții (sau doar unul din soți) doresc să divorțeze, iar din căsătorie au rezultat copii minori.

Desfacerea căsătoriei în străinătate

DIVORȚUL ROMÂNILOR DIN STRĂINĂTATE


Durata și costurile unui litigiu variază mult de la o țară la alta, Romania bucurându-se, în continuare, de un regim și o procedura relativ rapidă și necostisitoare.

Desfacerea căsătoriei

DIVORȚUL ÎNTRE PERSOANE CU NAȚIONALITĂȚI DIFERITE


Stabilirea statului competent să judece divorțul persoanelor cu naționalități diferite reprezintă cea mai delicată problema în astfel de situații.


Dreptul de folosință

DREPTUL DE FOLOSINȚĂ LA DIVORȚ


Odată cu divorțul, instanța de judecată poate soluționa și anumite cereri accesorii, printre care și atribuirea dreptului de folosință a imobilelor (apartamente, casă, etc.) in care soții au locuit împreună.

Drepturile părinților

DREPTURILE MAMEI ȘI TATĂLUI


În legatură cu drepturile părinților, instanțele române soluționează de regulă cereri privind exercitării autorității părintești, locuința copilului, pensia de întreținere, programul de vizită, s.a.m.d.

Custodia copiilor

DESPRE CUSTODIA COPIILOR


Prin custodia copiilor se intelege o solutie (hotarare) judecatoreasca prin care instanta stabileste modul in care vor fi exercitate drepturile parintilor cu privire la persoana copilului.


Pensia de întreținere

PENSIA DE ÎNTREȚINERE


Pensia de întreținere reprezintă modalitatea concretă prin care părintele care nu locuiește cu minorii contribuie la cheltuielile de creștere și educare ale acestora.

Vizitarea copiilor

PROGRAMUL DE VIZITĂ


În conformitate cu legislația română și cea europeană, copiii au dreptul de a păstra legături directe cu toate persoanele cu care au stabilit o relație de afecțiune.

Ascultarea copiilor

ASCULTAREA COPIILOR MINORI


În toate procesele în care urmează să decidă cu privire la situația unor copii minori, instanțele de judecată sunt obligate să aibă în vedere interesul superior al acestora.


Stabilirea domiciliului

STABILIREA DOMICILIULUI COPILULUI MINOR


În conformitate cu Noul Cod Civil, atunci când se stabilește custodia copiilor, stabilirea domiciliului copiilor ocupa un loc fundamental în cadrul procesului.

Creștere și educare

CHESTIUNI DE CREȘTERE ȘI EDUCAȚIE


Curgerea timpului în relațiile de familie are o semnificație aparte, mai ales atunci când exista și copii minori.

Modificarea custodiei

DESPRE MODIFICAREA CUSTODIEI


Prin modificarea custodiei se intelege o procedura prin care se doreste modificarea masurii incredintarii minorului catra unul din parinti si inlocuirea acesteia cu sistemul custodiei comune.


Despre partaj

PARTAJUL


Partajul judiciar este procedură prin care bunurile comune dobândite de soți pe parcursul căsniciei se împart între aceștia, de regulă concomitent sau imediat ulterior divorțului.

Partajul inteligent

PARTAJUL INTELIGENT FINANCIAR


Problema fundamentală pentru orice persoană care intenționează să demareze un proces de partaj judiciar este legată de sumele considerabile datorate statului sub forma taxelor judiciare.

Tranzacția

TRANZACȚIA JUDICIARĂ


Tranzactia judiciara este un contract incheiat in fata instantei de judecata in care se consemneaza modalitatile prin care partile din proces s-au inteles sa stinga litigiul.


Regimul matrimonial

STABILIREA REGIMULUI MATRIMONIAL


Noul Cod Civil reglementează în România trei tipuri de regim matrimonial între care soții au posibilitatea sa opteze pentru unul din cele 3.

Răpire internațională

RĂPIRE INTERNAȚIONALĂ DE COPII


Procedura de răpire internațională de copii este reglementată printr-o convenție semnata la Haga și se referă la situațiile în care un copil este luat din țara sa de domiciliu și dus in alta țară, fără consimțământul părintelui său.

CEDO

CURTEA EUROPEANĂ A DREPTURILOR OMULUI


Exista situații în care autoritățile române și instanțele de judecată aduc prejudicii grave cetațenilor prin dispozițiile sau sentințele lor.


Recunoaștere hotărâri internaționale

RECUNOAȘTERE HOTĂRÂRI/EXECUATOR


Cetatenii romani sau cetatenii altor state care domiciliaza pe teritoriul Romaniei au nevoie ca toate informatiile de stare civila sa fie inregistrate de catre autoritatile romane.

Negarea paternității

TĂGADĂ PATERNITATE


Pe parcursul casniciei, toti copiii nascuti de catre sotie sunt presupusi a fi copiii sotului.

Contestarea paternității

CONTESTAREA RECUNOAȘTERII DE PATERNITATE


Atunci când parinții nu au fost căsătoriți la momentul concepției sau nașterii unui copil, tatăl trebuie să-și recunoască paternitatea cu privire la acel copil.


Stabilire paternitate

STABILIREA PATERNITĂȚII


Exista anumite situati cand un copil nu are din punct de vedere juridic un tata. Este vorba de imprejurarea in care o cerere in tagaduirea paternitatii a fost admisa sau cand nicio persoana nu a recunscut un copil nascut.

Ordin de protecție

ORDIN DE PROTECȚIE


Violența în familie este o problema des întâlnită în viața conjugală. Aceasta se manifestă prin abuz fizic, abuz sexual, abuz economic, abuz psihic și emoțional.

Reprezentarea românilor plecați

ASISTENȚĂ ȘI REPREZENTARE A ROMÂNILOR PLECAȚI ÎN STRĂINĂTATE


Suntem conştienţi de necesităţile românilor plecaţi în tările din UE sau chiar SUA, Australia sau țările din Asia.