Partajul inteligent financiar

Solicită ofertă gratuită

Partajul inteligent financiar

Problema fundamentală pentru orice persoană care intenționează să demareze un proces de partaj judiciar este legată de sumele considerabile datorate statului sub forma taxelor judiciare. Acestea sunt de 3%-5% din valoarea totală a bunurilor care compun masa partajabilă.

De exemplu, dacă trebuie împarțit un apartament de 3 camere in valoare de 60.000 Euro, bunuri mobile din apartament (mobila, electrocasnice, etc.) în valoare de 5.000 Euro și un autoturism în valoare de 7.500 Euro, taxa către stat este in cuantum de

3%*(60.000 + 5.000 + 7.500) = 3%*72.500 = 2175 Euro/9.000 Lei

În plus, achitarea acestor sume nu garantează obținerea unei hotarari favorabile, plata lor fiind o condiție obligatorie strict pentru demararea procesului.

In astfel de condiții restrictive din punct de vedere financiar, este des intâlnită situația în care soții, deși iși doresc acest lucru, nu ajung să-și împartă bunurile niciodată.

Pentru a reduce cât mai mult costurile asociate proceselor de partaj, Divort Cluj a dezvoltat o serie de soluții și și-a format o practică extensivă pe acest aspect. Folosindu-ne de prevederile legale în vigoare, suntem în măsura să depunem diligențe pentru aproape toți clienții noștri în vederea reducerii, eșalonării, eliminării totale sau pentru returnarea integrală a taxelor judiciare datorate. În acest fel, costurile totale ale litigiului se reduc simtitor, iar partajul devine inteligent financiar.

Solicită ofertă gratuită