Despre modificarea custodiei

Solicită ofertă gratuită

Despre modificarea custodiei

Prin modificarea custodiei se intelege o procedura prin care se doreste modificarea masurii incredintarii minorului catra unul din parinti si inlocuirea acesteia cu sistemul custodiei comune. Mai exact, daca parintelui A i-a fost incredintat copilul in temeiul vechii legislatii, parintele B poate cere intr-un nou proces stabilirea custodiei comune.

Modificarea custodiei poate fi solicitata oricand, chiar si imediat dupa ramanerea definitiva a hotararii initiale. Pentru admiterea unei cereri de modificare a custodiei, solicitantul va trebui sa probeze in principal ca s-au modificat conditiile de fapt de la momentul incredintarii, precum si in subsidiar faptul ca este in interesul copilului sa creasca si sa fie educat si de catre el. Este important de retinut ca simpla modificare a legislatiei (trecerea de la sistemul incredintarii la sistemul custodiei comune) nu este in sine motiv de admitere a unei cereri de modificarea custodiei.

Procesele privind modificarea custodiei copiilor se numara printre cele mai complexe tipuri de procese de dreptul familiei. De cele mai multe ori, in paralel cu desfasurarea procedurilor juridice, clientii nostri ne solicita in mod repetat pentru sfaturi cu privire la rezolvarea problemelor de ordin moral si social care decurg, inevitabil, din aceste litigii. Ca atare, litigiile de acest fel sunt tratate cu profesionalism si cu o atentie extraordinara.

Sub imperiul legislatiei anterioare, Societatea noastra acumulase deja o vasta experienta in astfel de cazuri, cu toate ca la nivel national dosarele de modificarea custodiei erau rar intalnite. In paralel, am reusit sa obtinem pentru clientii nostri si modificari ale programului initial de relatii personale care sa valorifice noile drepturi de care beneficiaza acestia.

Solicită ofertă gratuită