Întrebări frecvente

Solicită ofertă gratuită

Întrebări frecvente

1. De ce am nevoie de un avocat specializat?
In procesul de divort, Custodia Copiilor sau partaj judiciar, un avocat specializat va poate oferi sfaturi corecte si utile, ajutandu-va sa evitati greseli costisitoare. Atata timp cat litigiile de dreptul familiei includ noi proceduri specifice introduse prin Noul cod Civil ale caror efecte va pot afecta pentru un timp mai indelungat sau chiar definitiv, este de dorit sa aveti un aparator specializat.

2. Care este experienta in cazuri de divort a avocaților de la Divorț Cluj?
Avocații Divorț Cluj reprezinta clienți în toate tipurile de litigii de dreptul familiei, de la procese de divort si pana la cazuri de rapire internationala de copii. Peste 80% din cazurile noastre de dreptul familiei sunt de divort cu/fara Custodia Copiilor si cu/fara partaj judiciar. Asadar, in fiecare an, avocații Divorț Cluj sunt implicați în numeroase procese de divort, reprezentand in masura aproape egala clienti femei si barbati.

3. Ati mai avut cazuri de divort similare cu al meu? Cum veti alege strategia de proces adecvata?
Zi de zi ne sunt prezentate probleme noi, pentru care gasim mereu un corespondent in activitatea noastra trecuta. Indiferent de problema cu care va confruntati, expertiza noastra ne va ajuta sa gasim solutia si strategia optima de urmat in realizarea interesului dvs., in conformitate cu normele legale in vigoare.

4. Ce ma sfatuiti sa fac, astfel incat divortul meu sa fie cat mai usor cu putinta?
Orice proces de divort este insotit de o serie de decizii dificile, de o comunicare tensionata cu sotul/sotia, de greutati in plan sentimental. Noi ii sfatuim mereu pe clientii nostri sa fie realisti in relatia cu sotul/sotia, sa incerce sa aiba o comunicare civilizata cu acestia si sa nu escaladeze artificial conflictele dintre ei, sa inteleaga traseul si pasii juridici pe care procesul de divort ii implica, precum si, in cazul in care exista copii minori, sa ii fereasca de disputele adultilor, evitand manipularile sentimentale sau influentarea acestora.

5. Cat credeti ca poate dura procesul meu?
Estimarea duratei unui proces de divort, Custodia Copiilor/Modificarea Custodiei sau partaj judiciar este, in mare masura, imposibila. Singura estimare care poate fi vreodata oferita unui client este legata de numarul cel mai probabil de termene de judecata (infatisari) necesare pana la finalizarea procesului. Durata in timp efectiva este, asadar, in stransa legatura cu modul in care instanta de judecata stabileste aceste termene. In medie, un proces de divort in fond dureaza intre 1 – 6 luni de la depunerea cererii de divort.

6. Care este onorariul dvs. pentru a ma reprezenta?
In opinia noastra, in cazuri de divort, Custodia Copiilor sau partaj judicar, oferirea unui onorariu standardizat – de tipul divort = X lei, divort cu copii = Y lei – este complet neprofesionista. Onorariile avocaților Divorț Cluj sunt stabilite in functie de situatia juridica si de fapt in care se gasesc clientii nostri, precum si in functie de alte elemente. Pe scurt, stabilirea unui onorariu implica cunoasterea in detaliu a cazului respectiv.

7. In caz de urgenta, pot lua legatura cu dvs.?
Clientii nostri ne pot contacta telefonic sau pe e-mail oricand in decursul orelor de program si, uneori, chiar si peste aceste limite. In situatii cu totul exceptionale, care impun sfatul si indrumarea noastra neintarziate, putem fi contactati prin SMS/WhatsApp oricand, urmand a va raspunde in cel mai scurt timp posibil.

8. Ce puteti sa-mi spuneti despre rezultatul procesului meu de divort?
Toate cazurile de divort ajung sa fie decise de un judecator. Rolul avocatului este acela de a se folosi de toate mijloacele legale pentru a va apara si sustine interesele legitime. Asa fiind, tot ceea ce va putem spune in legatura cu un posibilul rezultat este orientativ si bazat exclusiv pe experienta noastra in domeniu. Insa, aceasta opinie nu este si nu poate fi o garantie de rezultat.

9. Cum ma puteti sfatui in ceea ce priveste partajul?
In primul rand, trebuie retinut faptul ca sotii nu sunt obligati sa solicite partajul bunurilor comune imediat dupa divort, aceasta procedura putand fi deschisa oricand sau chiar niciodata. In al doilea rand, este bine de stiut ca daca unul dintre soti doreste partajul, celalat nu se poate opune in mod intemeiat juridic. Astfel, avocații Divorț Cluj isi sfatuiesc clientii cu privire la implicatiile finanicare ale partajului, cu privire la taxele datorate care stat, in ceea ce priveste stabilirea cotelor de contributie ale sotilor, propuneri de solutii practice de impartire a bunurilor, asigurand, binenteles, asistenta si reprezentarea in instanta.

10. Este posibil sa il reprezentati in divort si pe sotul/sotia mea?
Daca sotii divorteaza prin acord, da, este posibil. In oricare alte situatii, reprezentarea ambelor parti reprezinta un conflict de interese si, deci, nu este permisa.

11. Avocații Divoț Cluj lucreaza pentru un onorariu de succes?
In marea majoritate a situatiilor, avocații Divorț Cluj pot fi remunerați printr-un onorariu de succes. Exceptie fac cazurile de divort intrucat in astfel de litigii consideram ca nu este etica stabilirea unui onorariu de succes.

12. De unde stiu daca avocații Divorț Cluj ma pot ajuta?
Contactati-ne on-line. Daca problema dvs. se afla in domeniul de expertiza si specializare al avocaților Divorț Cluj va vom spune acest lucru. Ramane la latitudinea dvs. sa ne contactati pentru stabilirea primei consultante.

13. Ce se intampla daca sotul/sotia mea nu doreste sa divorteze?
Probabil ca nu are nicio importanta. Daca dvs. sunteti hotarat(a) sa divortati, avocații Divorț Cluj pot gasi solutia potrivita indiferent de atitudinea celuilalt sot.

14. Daca angajez un avocat, nu se transforma procesul intr-o batalie?
Nu, negociem intelegeri mai des decat mergem in instanta. Avem abordarea pe care o doriti dvs.

15. Ce pot sa fac daca nu-mi permit costurile procesului?
Avocații Divorț Cluj lucreza impreuna cu clientii pentru a gasi cele mai eficiente solutii de rezolvare a problemelor. De asemenea, daca litigiul necesita plata unor taxe judiciare ridicate, Divorț Cluj poate gasi solutii pentru reducerea, esalonarea sau chiar eliminarea acestora.

16. Ce se intampla daca nu stiu unde locuieste sotul/sotia mea?
Divorț Cluj va poate ajuta cu solutionarea acestei probleme, astfel incat procesul sa poata merge mai departe.

17. Ce trebuie sa fac daca eu si sotul/sotia ne-am inteles pe toate aspectele?
In acest caz, este bine sa ne contactati pentru a demara cat mai repede procedurile de instanta. De asemene, daca este vorba de un partaj, este bine ca intelegerea dvs. sa fie redactata sub forma unui acord de mediere, cu care, de asemenea, Divorț Cluj va poate ajuta.

18. Ce documente trebuie sa am la mine la prima consultanta?
Orice documente relevante pe cate le detineti. In special, pentru demararea divortului este necesar certificatul de casatorie in original, dar daca nu il aveti putem sa demonstram existenta casniciei si in alt mod.

19. Puteti sa-mi oferiti o consultanta la telefon?
Din pacate, nu. Calitatea sfaturilor noastre pur si simplu nu se poate ridica la standardele pe care ni le impunem atunci cand se discuta telefonic. In schimb, dupa prima consultanta, este comun ca reprezentantii nostri sa tina legatura cu clientii telefonic.

Solicită ofertă gratuită