Divorț prin acord

Solicită ofertă gratuită

Divorț prin acord

Divorțul prin acord reprezintă o soluție de desfacere a căsătoriei prin care, în fața instanței de judecată, soții își exprimă acordul pentru divorț.

Singura condiție necesară pentru realizarea unui divorț în acest mod este exprimarea acordului in fața judecătorului. Nu există condiții legate de durata căsniciei sau de existența copiilor minori și nici nu se pun în discuție motivele care i-au condus pe soți către decizia de a divorța.

Divort Cluj își sfătuiește mereu clienții să încerce să ajungă la un acord cu soțul/soția în vederea realizării divorțului prin această procedură întrucât costurile emoționale și materiale sunt mult diminuate.

În acest sens, reprezentanții noştri pot demara fie negocieri directe cu celălalt soț, fie pot îndruma părțile către procedura medierii. Atunci când soții ajung la un compromis, Divort Cluj redactează contractul de tranzacție și toate celelalte documente necesare în instanță pentru finalizarea cu succes și în termen cât mai scurt a divorțului.

Avantajul principal al acestei proceduri este posibilitatea de a separa divorțul de celelalte cereri care se discută, de regulă, odată cu desfacerea căsătoriei, precum este problema custodiei copiilor minori rezultați din căsătorie sau problema realizării partajului.

Cu alte cuvinte, soții pot divorța imediat și, ulterior, instanța va decide cu privire la problemele unde nu există acord. Evident, soții se pot înțelege și cu privire la minori, la bunuri și la alte aspecte financiare concomitent cu divorțul, Divort Cluj bucurând-se de un mare succes în realizarea unor tranzacții atotcuprinzătoare și reciproc avantajoase pentru soți.

Solicită ofertă gratuită