Divorț din străinătate cu copii minori

Divorț din străinătate cu copii minori

Divorț din străinătate cu copii minori 850 450 Divort Cluj Napoca

Divorțul familiilor stabilite în străinătate poate fi traumatizant, obositor și costisitor în lipsa unei asistențe juridice calificate. Specializarea noastră în dreptul familiei aduce o sumă de avantaje clienților noștri, reducând deranjul acestora la minim, cele mai multe operațiuni fiind efectuate corespondând prin e-mail  și serivicii poștale. Divorțul familiilor aflate înafara țării poate avea doua principale forme:

Divorțul din străinătate cu copii la cererea unuia dintre soți:

În cazul în care nu există acordul ambelor părți pentru procedura de divorț, desfacerea căsătoriei se poate efectua la cererea unuia dintre soți argumentând cu probe motivul desfacerii căsătoriei, fiecare document în acest sens fiind util susținerii cererii dumneavoastră. Prezența copiilor presupune efectuarea unor demersuri de ordin socio-juridic suplimentare dar acest lucru nu afectează decât timpul până la care obținem hotărârea de divorț. Forma prin care se efectuează divorțul din străinătate cu copii minori la cererea unuia dintre soți a fost explicată pe larg în articolul: Divort in lipsa unuia dintre soti

Divorțul din străinătate cu copii și acordul părților

Acordul părților ușurează procedura de divorț și scurtează perioada până la care se obține hotărârea de divorț chiar dacă este necesară efectuarea tuturor demersurilor socio-juridice. Sistemul de lucru creat de biroul nostru este unul facil românilor care aleg să divorțeze întrucât corespondăm prin e-mail și servicii poștale, efectuăm traduceri prin colaboratorii noștri de pe documentele trimise prin poștă, astfel încât dumneavostră să vă continuați activitatea în străinătate fără să fie nevoie să veniți în țară la termene sau audieri. Pe larg am prezentat acest aspect în articolul: Divortul romanilor plecati in strainatate

Desemenea despre acest subiect puteți citi mai multe articole accesând:

Important!

Pe lângă alte avantaje,  divorțul prin pachetul nostru de servicii oferă și beneficiul de a fi înscris în România fără să aibă nevoie de o procedură suplimentară pentru a fi recunoscut de autoritățile române cum este cazul divorțurilor pronunțate în străinătate: Recunoașterea divorțului din străinătate în România.

Divorț din străinătate cu copii minori – procedură

Poate că la o primă vedere poate fi privită ca o procedură puțin mai complicată dar grija noastră ca și grija legiuitorului este ca după divorț să existe cele mai bune condiții de dezvoltare pentru copiii clienților noștri. Uneori este nevoie să așteptăm alteori să colaboram cu autoritățile pentru efectuarea unor formalități dar cu certitudine la final vom avea o hotărâre de divorț utilă atât soților cât și copiilor. Pentru că nu există o formulă standard iar soluțiile juridice sunt personalizate pentru fiecare situație în parte, preferăm ca în locul explicațiilor impersonale pe site să răspundem gratuit întrebărilor dumneavoastră inițiale atât cu privire la procedură cât și cu privire la costurile pe care le implică un divorț din străinătate fără prezentare prin Divort Cluj.