Cum pot să divorțez dacă sunt plecat în străinătate?

Cum pot să divorțez dacă sunt plecat în străinătate?

Cum pot să divorțez dacă sunt plecat în străinătate? 850 450 Divort Cluj Napoca

Cum pot divorța dacă mă aflu în străinătate?

Pentru ca dumneavostră să puteți divorța din străinătate, prin corespondență, fără să fie nevoie să veniți în țară, am conceput un pachet de servicii care funcționează eficient începând din anul 2008 și pe care îl îmbunătățim permanet adaptându-l la noutățile legislative naționale sau europene. Concret, dumneavoastră veți comunica cu noi prin e-mail punându-ne la dispoziție documentele pe care vi le vom solicita, iar în baza acestora noi vom completa actele necesare procedurii de divorț. Tot noi ne ocupăm și de traducerea documentelor care sunt emise în limba țării în care vă aflați. Apoi noi vă trimitem formularele prin e-mail, dumneavoastră le imprimați, le semnați și le trimiteți prin servicii poștale la adresa noastră din Cluj Napoca. Din momentul în care vom primi plicul noi ne ocupăm de întreaga procedură juridică necesară desfacerii căsătoriei conform contractelor semnate cu dumneavoastră. Procedura juridică utilizată de noi beneficiază de transparență instituțională astfel încât dumneavoastră veți putea urmări on-line stadiul dosarului din momentul în care acesta a fost înregistrat prin intermediul Portalului Instanțelor de Judecată.

Am gândit totul astfel încât pentru dumneavoastră să fie simplu iar pentru echipa noastră provocator. Suntem conștienți că nu lucrăm exclusiv cu documente și legi ci în primul rând cu oameni care trec prin situații de viață dificile. Inainte să ne angajați vom răspunde întrebărilor dumneavoastră formulate pe Divort Cluj pentru a vedea în ce măsură putem fi de folos situației dumneavoastră.

Pentru că teoria diferă uneori de realitate nu există un șablon standard de lucru. Divorțul familiilor în care ambii soți sunt de acord cu desfacerea și cu condițiile desfacerii căsătoriei este diferit de divorțul familiilor în care dialogul imposibil iar asta necesită un divorț în contradictoriu pe cale judecătorească. Deasemenea divorțul familiilor cu copii minori este diferit de divorțul familiilor fără copii minori. În acest sens am explicat pe larg fiecare situație în articolele:

Cât costă divorțul din străinătate fără prezentare?

Regulile de publicitate ale profesiei noastre sunt foarte stricte și ne interzic să facem publice ”mențiunile referitoare la valoarea serviciilor oferite de avocat sau la modalitatea de plata ” prin urmare nu putem publica pe site prețul serviciilor noastre dar ne vom bucura să vă răspundem telefonic la aceasta întrebare, dacă ne contactati la Divort Cluj.

Care este primul pas dacă vrem să demarăm procedura divorțului din străinătate cu acordul părților fără prezentare?

Chiar dacă preferați ca în prealabil avem discuții telefonice sau pe WhatsApp, primul pas în demararea procedurii divorțului cu acordul părților fără prezentare este acela de a ne trimite un e-mail la adresa: alina@szilaghi.com . De obicei recomandăm clienților noștri ca de la primul e-mail să introducă în CC (a doua adresă la care poate ajunge emailul prin aceeași expediere) adresa de e-mail a celuilalt soț astfel încât informația să ajungă la toți participanții în timp real. Excepție fac emailurile pe care doriți să ni le expediați cu caracter confidențial. Este foarte important și pentru noi și pentru dumneavoastră să avem dialogul oficial pe e-mail. Verba volantscripta manent

Foarte important!

Indiferent de localitatea în care a fost încheiata căsătoria,  atunci când soții nu mai au locuința in România, autoritatea competenta pentru a consfinti desfacerea casatoriei este Camera de Consiliul ce apartine de Judecatoria Sectorului 5 Bucuresti, conform Art 914 .2) N.C.P.C. In egala masura este bine de știut ca aceeasi autoritate juridica are compententa si atunci cand unul dintre soti este cetățean roman iar celalalt este cetatean strain. De aceea consideram ca atat experiența cât si amplasarea sediului biroului nostru in proximitatea Tribunalului Cluj Napoca, contribuie la eficiența cu care soluționam dosarele clienților nostri. Nu în ultimul rând este important ca divorțul dumneavoastră să fie recunoscut atât în țară cât și în U.E.