Chestiuni de creștere și educare

Solicită ofertă gratuită

Chestiuni de creștere și educare

Curgerea timpului în relațiile de familie are o semnificație aparte, mai ales atunci când exista și copii minori. Soluțiile juridice stabilite de către părinți prin buna înțelegere sau de către o instanță de judecată în legatură cu minorii au nevoie sa fie flexibile și să poată evolua. Cu timpul, copiii cresc si odată cu ei și structura necesităților acestora. De asemenea, sunt frecvente cazurile în care,în timp, posibilitățile financiare, materiale, emoționale, etc. ale părinților se schimbă.

Din acest motiv,în domeniul chestiunilor de creștere și educare a copiilor, legislația română permite reanalizarea interesului superior al copilului în orice moment. În practică, este vorba cel mai des de modificarea posibilităților materiale ale parinților, corelate cu modificarea necesităților efective ale copiilor, ceea ce duce la stabilirea unei pensii de întreținere mai mari sau mai mici decât cea stabilită inițial. Similar, se poate modifica programul de vizită ori chiar situația custodiei copiilor.

Situațiile în care se solicită schimbarea situației copilului necesită atenție deosebită și o bună cunoștință a procedurilor judiciare aplicabile, motiv pentru care reprezentantul Divort Cluj  tratează cu toată seriozitatea cazurile de acest fel. Divort Cluj  are o practica variată în acest domeniu, cu toate că,în mod uzual, unele cereri pentru modificarea situației copiilor, cum este cea de modificarea a custodiei, sunt mai puțin intâlnite în practica instanțelor datorită gradului foarte ridicat de complexitate.

Solicită ofertă gratuită